Wanneer je op zoek bent naar de juiste babyfles voor je kindje, zul je al snel de flessen van Dr. Brown’s tegenkomen in je zoektocht. Dat is natuurlijk niet voor niks: de babyflessen van Dr. Brown’s worden door medisch specialisten aangeraden. Door het ventielsysteem heeft jouw kleintje namelijk een stuk minder last van die vervelende voedingskwaaltjes en wordt het voedingsmoment voor jou als ouder én voor je kindje een stuk rustiger.

Darmkrampjes, boeren, reflux en gasvorming: het zijn allemaal zaken die de voedingsmomenten voor je kindje, en daarmee ook voor jou, erg onprettig maken. Het komt dan ook regelmatig voor dat er tijdens en na het voeden flink wat gehuild wordt, en vooruit, je pinkt zelf misschien ook stiekem een traantje weg als je door de bomen het bos niet meer ziet.

De flessen van Dr. Brown’s zijn speciaal ontworpen om deze veel voorkomende klachten zo veel mogelijk te verhelpen. Hier zorgt het ventielsysteem voor. Dit systeem gaat actief zuigelingenkoliek, reflux en gasvorming tegen. Door het ventielsysteem komt er namelijk minder lucht in de voeding terecht, en daarmee ook in de maag en darmen van jouw kindje.

Waarom kinderartsen ons aanbevelen

Kinderartsen krijgen genoeg wanhopige ouders op spreekuur die zich geen raad meer weten met hun kleintje vanwege allerlei voedingsgerelateerde klachten. Deze kinderartsen raden vaak de overstap naar een Dr. Brown’s fles aan. Dat heeft meerdere redenen, met een wetenschappelijke grondslag.

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van het ventielsysteem. Bij deze onderzoeken kreeg één groep baby’s een voeding met een Dr. Brown’s fles, en de andere groep baby’s met een traditionele fles. De baby’s die gevoed werden met een Dr. Brown’s fles hadden, in tegenstelling tot de baby’s die gevoed werden met een standaardfles, tijdens en na de voeding duidelijk minder last van huilen, krampjes, winderigheid of spugen. Dit draagt natuurlijk bij aan het welzijn van een baby en leidt ook tot een rustige(re) slaap: je kindje kan de focus leggen op groei.

Waarom de kraamhulp onze fles aanbeveelt

Als jouw kleintje net ter wereld komt, kom je tijd en handen tekort. Een kraamhulp weet dit als geen ander. Dagelijks komt zij bij gezinnen die moeten wennen aan de nieuwe situatie in huis. Dan wil je niet lang bezig moeten zijn met ingewikkelde flesconstructies die perse met de hand afgewassen moeten worden. De flessen van Dr. Brown’s zijn dan ook makkelijk te gebruiken en schoon te maken. Ze kunnen gewoon in de vaatwasser! Maar niet alleen met schoonmaken bieden deze flessen een flink comfort. Ze zijn ontworpen voor optimaal drinkcomfort, zodat ze de voeding van je kindje op de meest aangename manier ondersteunen.

Daarnaast zijn deze flessen gemaakt van BPA-vrij plastic, of van glas. De kraamhulp weet dat de veiligheid van de baby voorop staat en dat deze alleen gevoed mag worden met flessen van de hoogste kwaliteit.

Waarom de verloskundige het aanraadt

Daarnaast worden de flessen van Dr. Brown’s ook aanbevolen door verloskundigen. Dit is vooral gebaseerd op het ontwerp van de babyflessen, die erop gericht is de (borst)voeding zoveel mogelijk te ondersteunen. Er zijn verschillende spenen verkrijgbaar die in het ontwerp zoveel mogelijk op een tepel lijken om zo de zuigreflex van de baby te stimuleren. Dit helpt de combinatie, of de overgang van borst naar flesvoeding makkelijker te maken.

De voordelen van een Dr. Brown’s fles

  • Voedingsstoffen blijven beter bewaard. Het ventielsysteem zorgt dat ervoor dat er minder lucht aan de voeding komt. Dit vermindert oxidatie en zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter behouden worden. Zo is de voeding het meest vergelijkbaar met de volledige voedingswaarde van borstvoeding.
  • Het ventielsysteem zorgt er ook voor dat er minder lucht in de maag en darmen van jouw kindje terecht komen.
  • Alle Dr. Brown’s flessen zijn ontworpen voor maximaal drinkcomfort.
  • De verschillende fles- en speencombinaties die het Dr. Brown’s assortiment biedt, zorgt dat er altijd wel een geschikte optie bij zit die jou en je kindje helpt het voeden zo makkelijk mogelijk te maken.

Ben je benieuwd en wil je het zelf uitproberen? Bestel dan een van onze handige startersets.