Mijn Dr. Brown’s fles lekt

Babyfles schoonmaken

Reinigen voor het eerste gebruik
Was de fles en alle onderdelen af met handwarm water en afwasmiddel. Alleen de spenen dienen vóór het eerste gebruik gesteriliseerd* te worden.

 

1. De voeding is oververhit -er vindt dan condensatie plaats in de ventielschacht of de lucht zet uit en stuwt de voeding omhoog door het ventiel.
Oplossing: verwarm flesvoeding niet hoger dan lichaamstemperatuur (37 °C). Verwarm de fles altijd zonder ventielsysteem.
Test: Vul de ‘lekkende’ fles met een laagje koud water en houd de fles in een hoek van ongeveer 45°. Lekt de fles nu niet, dan heeft u de voeding te warm gemaakt.

2. De fles is geschud bij het oplossen van de melkpoeder, waardoor de voeding door het ventiel naar buiten geduwd wordt.
Oplossing: los de poeder op door middel van roeren in plaats van de fles te schudden. Het langwerpige ventiel kan goed gebruikt worden om melkpoeder op te lossen.

3. De fles wordt niet op de juiste manier vastgehouden tijdens het voeden en het uiteinde van het ventiel (onderaan in de fles) wordt continu ondergedompeld in de voeding.
Oplossing: houd de fles in een hoek van ongeveer 45°, zodat het uiteinde van het ventiel niet ondergedompeld is.

4. Tijdens het verwarmen van de fles zat de speenring te strak, waardoor de vloeistof door het ventiel omhoog gestuwd wordt.
Oplossing: verwarm de fles zonder ventielsysteem en speenring óf draai de speenring na het verwarmen een kwartslag om de druk van de fles te halen (draai de dop weer goed vast vóór het voeden).

5. Indien het dikke gedeelte van de ventielschacht (pijpje) nog voor meer dan 1/3 gevuld is als de fles rechtop staat
Oplossing: Controleer of de speenopening vrij is en of het ventiel en de ventielschacht goed op elkaar aansluiten. Het dikke gedeelte van de ventielschacht kan worden geleegd door speenring en het ventiel even los te draaien en alles opnieuw te installeren. Het is normaal dat de vloeistof in het de ventielschacht beweegt, aangezien het ventiel voortdurend de druk regelt.

6. Het ventiel (ventieldop + pijpje) is te heet gereinigd, waardoor er vervorming of slijtage optreedt.
Oplossing: Ventielen dienen dan vervangen te worden. Laat fles en onderdelen na het reinigen eerst afkoelen, vóór het in elkaar zetten.

Maak de voeding niet warmer dan 37° – Niet schudden met de fles! Los melkpoeder op door middel van roeren – Houd de fles voldoende schuin – Verwarm de fles zonder het ventielsysteem – Bevestig de ventielonderdelen goed op elkaar – Tip: vervang ventielen indien deze tekenen van slijtage vertonen

De voordelen van Dr. Brown’s

Helpt voedproblemen verminderen

De flessen van Dr. Brown’s helpen darmkrampjes, overgeven, boertjes en winderigheid te verminderen.

Uit ervaring blijkt dat veel ouders de voorkeur geven aan deze flessen omdat ze voedproblemen helpen verlichten. Op deze manier wordt voeden een plezierige ervaring, zowel voor ouders als voor hun baby.

Essentiële voedingsstoffen blijven behouden

Vitamene C, A en E zijn buitengewoon belangrijk voor de gezondheid en groei van je kindje. Het ventielsysteem van Dr.Brown’s vermindert luchtbelletjes en zorgt ervoor dat belangrijke voedingstoffen niet oxideren (‘vervliegen’). Dit is belangrijk omdat vitaminen en vetten snel hun voedingswaarde kunnen verliezen.

Vacuümvrij voeden draagt bij aan een goede spijsvertering

Een goede spijsvertering is essentieel voor baby’s, vooral voor pasgeborenen. Het ventielsysteem voorkomt negatieve druk die vaak ontstaat door een vacuüm. Hierdoor kan de baby naar eigen behoefte drinken.

Fles met volledige ontluchting

Dankzij het ventielsysteem ontstaat er positieve druk, die vergelijkbaar is met het geven van borstvoeding. Hard zuigen is niet nodig, de speen ‘stimuleren’ is voldoende. Daardoor drinkt je baby heel natuurlijk en op zijn gemak – en dat is extra fijn voor wie afwisselend borst- en flesvoeding geeft.

Het interne ventielsysteem en de siliconenspeen werken samen

Het ontwerp van het ventielsysteem met bijbehorende speen voorziet in een consistente en gecontroleerde doorstroming van de voeding, zodat de baby in zijn eigen tempo kan drinken.

Wanneer gebruik je de Option Bottle zonder ventielsysteem:

Wanneer je baby een meer ontwikkeld drinkpatroon krijgt
De Option Bottle groeit mee met je baby. Wanneer je baby geen voedproblemen heeft of wanneer zijn drinkpatroon zich verder ontwikkelt, kun je het ventielsysteem verwijderen. Ook bij het geven van dikkere voeding biedt dit voordelen.

Als je het gemak wilt van een fles met ontluchting via de speen

Zonder het ventielsyteem is de Option Bottle te gebruiken als een normale fles met ontluchting via de speen. De golvende rand van de speen zorgt voor extra ontluchting en daardoor voor een meer gelijkmatige doorstroming van de voeding.

Wilt u ook het beste voor uw baby?