Hoe reinig je een Dr. Brown’s fles?

Babyfles schoonmaken

Reinigen voor het eerste gebruik
Was de fles en alle onderdelen af met handwarm water en afwasmiddel. Alleen de spenen dienen vóór het eerste gebruik gesteriliseerd* te worden.

 

Reinigen na elk gebruik
Zorg voor een schoon aanrecht en schone handen en haal de verschillende delen van de fles uit elkaar. Spoel direct na het voeden de fles en onderdelen om met koud water. Was ze daarna in het bovenste rek van de vaatwasser op maximaal 60 °C of in handwarm water met afwasmiddel. Maak met het bijgeleverde reinigingsborsteltje het ventielsysteem schoon. Spoel alle onderdelen goed af met warm water. Laat de fles en onderdelen ondersteboven afkoelen en drogen op een droge, schone doek.

Wilt u steriliseren? Gebruik dan bij voorkeur een magnetronsterilisator, sterilisatiezakje of een stoomsterilisator.

Ventielen vervangen.
Het ventielsysteem is gemaakt van zacht en dus kwetsbaar materiaal.  Door veelvuldig steriliseren kan het ventielsysteem vervormen of de stevigheid verliezen.  Hierdoor kan de fles gaan lekken. In dit geval kunt u de ventielen vervangen.

Niet geschikt voor het klassiek uitkoken!
Indien tijdens het uitkoken in een pan met water de warmtebron aan blijft staan, waardoor de fles en onderdelen in aanraking komen met het kokende water, kan de fles vervormen of aangetast worden.

Wilt u toch steriliseren in een pan, volg dan strikt onderstaande instructies.

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Als het water kookt, schakel de warmtebron uit en haal de pan van de warmtebron af.
  3. Plaats de fles, speenring en spenen in het zojuist gekookte water en laat deze 3 à 5 minuten staan.
Laat fles en onderdelen na het reinigen afkoelen, vóór het in elkaar zetten – Dr. Brown’s flessen zijn niet geschikt voor het klassieke uitkoken in een pan met water – Ventielen verliezen hun stevigheid door steriliseren en intensief gebruik – *Steriliseer in een magnetron- sterilisator, sterilisatiezakje of stoomsterilisator – Tip: vervang ventielen indien deze tekenen van slijtage vertonen een pan met water
Wilt u ook het beste voor uw baby?