Het is belangrijk om babyflessen goed schoon te maken na gebruik. Wij leggen je graag uit hoe je Dr. Brown’s babyflessen in optimale conditie houdt.

Reinigen vóór het eerste gebruik

Zorg voor een schoon oppervlak en schone handen. Was de fles en alle onderdelen af met handwarm water en afwasmiddel. Steriliseer ze daarna.

Reinigen na elk gebruik

Zorg voor een schoon oppervlak en schone handen. Haal de fles na het voeden uit elkaar en spoel fles en onderdelen af met koud water. Was ze daarna in handwarm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de vaatwasser op maximaal 60 °C. Maak het ventielsysteem schoon met het bijgeleverde reinigingsborsteltje. Spoel alle onderdelen goed af met warm water. Laat de fles en onderdelen afkoelen en drogen op een schone droge doek.

Flessen steriliseren

Flessen en onderdelen kunnen worden gesteriliseerd, maar dit is niet altijd noodzakelijk. Afwassen is meestal voldoende. Gaat het om baby’s met een kwetsbare gezondheid of is er bijvoorbeeld sprake van spruw, dan heeft steriliseren wel de voorkeur. Gebruik voor het steriliseren een magnetronsterilisator, sterilisatiezakje of stoomsterilisator.

Steriliseer je in een pan met kokend water, zorg dan dat er voldoende water in zit. Als de fles of onderdelen de bodem of rand van de pan raken, kunnen ze vervormen. Laat de onderdelen goed afkoelen voordat je de fles in elkaar zet, eveneens om vervorming te voorkomen.

Ventielen vervangen

Het ventielsysteem is gemaakt van zacht siliconen en dus kwetsbaar materiaal.  Door intensief gebruik en/of veelvuldig steriliseren kan het ventiel vervormen of de stevigheid verliezen.  Hierdoor kan de fles gaan lekken of vacuüm zuigen. Vervang in dit geval het ventiel.