Een Dr. Brown’s babyfles kan er misschien wat ingewikkeld uitzien voor sommigen, omdat de fles wat meer onderdelen bevat dan je misschien gewend bent. Het klaarmaken van een Dr. Brown’s fles is gelukkig ontzettend simpel. Met onderstaand stappenplan is het klusje in een mum van tijd geklaard en weet je zeker dat je je volledig kunt focussen op het liefdevol voeden van je kleintje.

Hoe werken de Dr. Brown’s anti-koliek flessen?

Dr. Brown’s heeft een uniek ventielsysteem ontwikkeld dat voorkomt dat lucht in contact komt met de vloeistof. Dit betekent minder kans op koliek, spugen, boeren en gasvorming voor je kleintje – en minder zorgen voor jou als ouder.

Anders dan andere flessen op de markt, zijn Dr. Brown’s flessen volledig ontlucht. Dit zorgt ervoor dat je baby op zijn eigen tempo comfortabel kan drinken, net zoals dat bij borstvoeding gebeurt.

Stap 1: Juiste flessenmontage

  • Vul de fles met de gewenste hoeveelheid vloeistof, maar zorg ervoor dat je deze niet te vol giet.
  • Klik de speen in de speenring en plaats deze losjes op de fles.
  • Verwarm de fles volgens de instructies voor het verwarmen.
  • Klik het ventieldopje in de ventielschacht.
  • Verwijder de speen en de ring en plaats het ventielsysteem in de fles.
  • Plaats de speen en ring over het ventielsysteem en draai deze stevig vast.

Stap 2: De juiste temperatuur van de fles

Het handhaven van de juiste temperatuur voor de babyfles is van cruciaal belang voor het welzijn van je kleintje. De optimale temperatuur, gelijk aan lichaamstemperatuur en ongeveer 37 graden Celsius, bootst de natuurlijke warmte van moedermelk na en voelt lauw aan wanneer een druppel op de binnenkant van je pols valt.

Waarom is deze perfecte temperatuur zo belangrijk? Nou, te warme melk kan de gevoelige mond en keel van de baby verbranden, terwijl te koude melk de maag van streek kan maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de temperatuur van de fles te controleren en aan te passen. Of het nu gaat om een flessenwarmer, au bain-marie methode, magnetronverwarming (met voorzichtigheid) of de klassieke polsdruppeltest, het is belangrijk om de melk gelijkmatig te verwarmen en de temperatuur te controleren voordat je de fles aan je baby geeft. Vergeet niet de fles na het verwarmen goed te schudden om de warmte gelijkmatig te verdelen en te voorkomen dat je kleintje zich verbrandt.

Stap 3: Fles bereidingstips

Soms lekt je flesje tijdens het voeden. Daar schreven we eerder al eerder over in onze blog over lekkende babyflessen. Daarnaast hebben we nog een paar handige tips voor je verzameld waarmee je er alles aan doet om de voedingsmomenten zo vlekkeloos te laten verlopen.

  • Als je flesvoeding gebruikt, roer of wals de formule dan voorzichtig door in plaats van te schudden. Dit voorkomt dat er vloeistof in het ventielsysteem terechtkomt.
  • Houd de speenring tijdens het verwarmen apart of draai hem een halve slag los. Hiermee voorkom je dat er vloeistof in het ventielsysteem wordt gestuwd.
  • Vermijd oververhitting van de vloeistof, aangezien dit lekkage kan veroorzaken en gevaarlijk kan zijn voor je baby.
  • Gebruik reiscaps wanneer je onderweg bent om lekken te voorkomen.

Hopelijk helpen deze tips je bij het gebruik van je Dr. Brown’s flessen. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om je te helpen tijdens deze bijzondere reis met je kleintje!