Bekijk je het assortiment van Dr. Brown’s, dan zie je dat we twee soorten babyflessen aanbieden: smalle halsfles en de brede halsfles. Dit verschil zie je ook terug in de flesspenen en andere flesaccessoires. Maar kies je nu voor een brede of smalle halsfles? We vertellen je er graag meer over. 

Brede halsfles

De Dr. Brown’s brede halsfles is speciaal ontworpen voor een soepele overgang van borst naar fles en vice versa, dankzij de innovatieve borstvormige speen. Geïnspireerd door de moederborst, biedt deze zachte siliconen speen een gelijkmatige, natuurlijke doorstroming, vergelijkbaar met borstvoeding. Hierdoor houdt de baby zijn mondje wat wijder open tijdens het drinken. Dit ontwerp wordt sterk aanbevolen voor moeders die zowel borst- als flesvoeding geven, omdat het de kans op tepel-speenverwarring minimaliseert en voeden voor zowel moeder als kind een plezierige ervaring maakt. 

Smalle halsfles

De Dr. Brown’s smalle halsfles, kenmerkt zich door een smallere hals en speen. Deze flessen worden bijzonder goed geaccepteerd, niet alleen door pasgeborenen maar ook door heel jonge baby’s. Het smalle halsflesje van 60 ml is ideaal voor te vroeg geboren baby’s of baby’s met een verminderde zuigreflex. Daarnaast kan dit flesje ook handig zijn voor het toedienen van medicijnen of een drankje. 

Een brede of smalle halsfles kiezen?

Of je voor een brede fles of smalle fles kiest, hangt dus af van de mate waarin je borstvoeding geeft, maar ook hoe oud je kindje is. Al onze flessen zijn voorzien van een fase 1 speen. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een voorkeur hebben doordat je een van de twee prettiger vasthoudt. Kom je er niet uit, of heb je nog meer vragen? Het team van Dr. Brown’s staat voor je klaar. Neem contact met ons op. 

Met Dr. Brown’s zit je goed

Welke fles je ook kiest: alle flessen van Dr. Brown’s zijn zo ontworpen dat ze bijdragen aan de gezondheid van baby’s. Ze zijn namelijk voorzien van ons unieke en gepatenteerde ventielsysteem. Dit systeem behoudt belangrijke voedingsstoffen en kleintjes kunnen zonder weerstand en in hun eigen tempo drinken. Bovendien vermindert het de kans op darmkrampjes, reflux en andere ongemakken.

De zachte flesspenen zijn speciaal ontworpen om eenzelfde gelijkmatige natuurlijke doorstroming te bieden als bij borstvoeding. De spenen zijn verdeeld in verschillende fasen, elke met zijn eigen doorstroomsnelheid.

De combinatie van fles, speen en ventielsysteem zorgt voor comfortabel voeden. Op deze manier wordt voeden een plezierige ervaring, zowel voor jou als voor je kindje. Kies voor zekerheid met Dr. Brown’s!