Bekijk je het assortiment van Dr. Brown’s, dan zie je dat we twee soorten babyflessen aanbieden: smalle halsfles en de brede halsfles. Dit verschil zie je ook terug in de flesspenen en andere flesaccessoires. Maar kies je nu voor een brede of smalle halsfles? We vertellen je er graag meer over. 

Brede halsfles

De Dr. Brown’s brede halsfles is speciaal ontworpen voor een soepele overgang van borst naar fles en vice versa, dankzij de innovatieve borstvormige speen. Geïnspireerd door de moederborst, biedt deze zachte siliconen speen een gelijkmatige, natuurlijke doorstroming, vergelijkbaar met borstvoeding. Hierdoor houdt de baby zijn mondje wat wijder open tijdens het drinken. Dit ontwerp wordt sterk aanbevolen voor moeders die zowel borst- als flesvoeding geven, omdat het de kans op tepel-speenverwarring minimaliseert en voeden voor zowel moeder als kind een plezierige ervaring maakt. 

Smalle halsfles

De Dr. Brown’s smalle halsfles, kenmerkt zich door een smallere hals en speen. Deze flessen worden bijzonder goed geaccepteerd, niet alleen door pasgeborenen maar ook door heel jonge baby’s. Het smalle halsflesje van 60 ml is ideaal voor te vroeg geboren baby’s of baby’s met een verminderde zuigreflex. Daarnaast kan dit flesje ook handig zijn voor het toedienen van medicijnen of een drankje. 

Een brede of smalle halsfles kiezen?

Of je voor een brede fles of smalle fles kiest, hangt dus af van de mate waarin je borstvoeding geeft, maar ook hoe oud je kindje is. Al onze flessen zijn voorzien van een fase 1 speen. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een voorkeur hebben doordat je een van de twee prettiger vasthoudt. Kom je er niet uit, of heb je nog meer vragen? Het team van Dr. Brown’s staat voor je klaar. Neem contact met ons op. 

Overstappen van breed naar smal en andersom

Voor kleintjes die zelf het flesje willen vasthouden, kan een bredere halsfles prettiger zijn. Daarnaast past hier natuurlijk ook wat meer voeding in. Dit maakt de brede fles óók geschikt voor baby’s die al iets ouder zijn. Maar misschien heeft jouw kleintje het wel lastig met een brede fles. Dit zou te maken kunnen hebben met de ontwikkeling van de mond en de zuigkracht. Met een smallere fles wordt het drinken makkelijker. Ga je overstappen van smal naar breed of juist andersom? Maak dan gebruik van deze tips:

  • Bied de nieuwe fles altijd aan in een ontspannen omgeving zodat jouw kleintje rustig kan wennen aan de nieuwe fles.
  • Kies hierbij ook een speen met de juiste doorstroomsnelheid. In een bredere fles kan meer voeding. Let er daarom op dat de voeding niet te snel gaat zodat jouw kindje op zijn eigen tempo kan drinken.
  • Kijk goed naar het gedrag van jouw kleintje. Probeert hij of zij de fles zelf al te pakken? Kijk dan naar wat het beste vast te houden is.

Of je dus moet overstappen van een brede naar een smalle fles is afhankelijk van de ontwikkeling van jouw kind maar ook van zijn of haar voorkeuren en drinkgewoontes. Kijk daarom altijd wat het beste werkt voor jouw baby en probeer samen verschillende opties uit. Zo vinden jullie samen de meest aangename manier van voeden. 

Met Dr. Brown’s zit je goed

Welke fles je ook kiest: alle flessen van Dr. Brown’s zijn zo ontworpen dat ze bijdragen aan de gezondheid van baby’s. Ze zijn namelijk voorzien van ons unieke en gepatenteerde ventielsysteem. Dit systeem behoudt belangrijke voedingsstoffen en kleintjes kunnen zonder weerstand en in hun eigen tempo drinken. Bovendien vermindert het de kans op darmkrampjes, reflux en andere ongemakken.

De zachte flesspenen zijn speciaal ontworpen om eenzelfde gelijkmatige natuurlijke doorstroming te bieden als bij borstvoeding. De spenen zijn verdeeld in verschillende fasen, elke met zijn eigen doorstroomsnelheid.

De combinatie van fles, speen en ventielsysteem zorgt voor comfortabel voeden. Op deze manier wordt voeden een plezierige ervaring, zowel voor jou als voor je kindje. Kies voor zekerheid met Dr. Brown’s!