Mijn Dr. Brown’s fles lekt, hoe komt dat?

1. De voeding is oververhit -er vindt dan condensatie plaats in de ventielschacht of de lucht zet uit en stuwt de voeding omhoog door het ventiel.
Oplossing: verwarm flesvoeding niet hoger dan lichaamstemperatuur (37 °C). Verwarm de fles altijd zonder ventielsysteem.
Test: Vul de ‘lekkende’ fles met een laagje koud water en houd de fles in een hoek van ongeveer 45°. Lekt de fles nu niet, dan heeft u de voeding te warm gemaakt.

2. De fles is geschud bij het oplossen van de melkpoeder, waardoor de voeding door het ventiel naar buiten geduwd wordt.
Oplossing: los de poeder op door middel van roeren in plaats van de fles te schudden. Het langwerpige ventiel kan goed gebruikt worden om melkpoeder op te lossen.

3. De fles wordt niet op de juiste manier vastgehouden tijdens het voeden en het uiteinde van het ventiel (onderaan in de fles) wordt continu ondergedompeld in de voeding.
Oplossing: houd de fles in een hoek van ongeveer 45°, zodat het uiteinde van het ventiel niet ondergedompeld is.

4.Tijdens het verwarmen van de fles zat de speenring te strak, waardoor de vloeistof door het ventiel omhoog gestuwd wordt. Oplossing: verwarm de fles zonder ventielsysteem en speenring óf draai de speenring na het verwarmen een kwartslag om de druk van de fles te halen (draai de dop weer goed vast vóór het voeden).

5. Indien het dikke gedeelte van de ventielschacht (pijpje) nog voor meer dan 1/3 gevuld is als de fles rechtop staat,
moet u controleren of de speenopening vrij is en of het ventiel en de ventielschacht goed op elkaar aansluiten. Het dikke gedeelte van de ventielschacht kan worden geleegd door speenring en het ventiel even los te draaien en alles opnieuw te installeren. Het is normaal dat de vloeistof in het de ventielschacht beweegt, aangezien het ventiel voortdurend de druk regelt.

6. Het ventiel (ventieldop + pijpje) is te heet gereinigd, waardoor er vervorming of slijtage optreedt.
Ventielen dienen dan vervangen te worden. Laat fles en onderdelen na het reinigen eerst afkoelen, vóór het in elkaar zetten.

Maak de voeding niet warmer dan 37°

Niet schudden met de fles! Los melkpoeder op door middel van roeren

Houd de fles voldoende schuin

Verwarm de fles zonder het ventielsysteem

Bevestig de ventielonderdelen goed op elkaar

Tip: vervang ventielen indien deze tekenen van slijtage vertonen